Kyckling kiev

Dagens middag! Mums mums mums!
Det blev ett försök till en nyttigare version av kyckling kiev serverat med avokadosalsa,
sallad och en skiva citron. Otroligt gott blev det iallafall!
 
Recept kyckling, 2 pers:
2 kyckling bröstfiléer
smör
en vitlöksklyfta
salt & peppar
persilja
1 ägg
3 msk ströbröd
2 msk mjöl
 
Blanda lite smör, pressad vitlök, salt, peppar och persilja i en skål.
Skär en ficka i kycklingfiléerna och fyll den med smöret.
Vispa ägget lätt i en skål och blanda mjöl och ströbröd i en annan.
Doppa först kycklingen i ägget och sedan vänd den i ströbrödet.
Stek i olivolja tills kycklingen är klar.
Eller:
Stek kycklingen tills den fått en fin färg, lägg sedan i ugnen på 150 grader ca 15 min.
 
 
Avokadosalsa:
En halv avokado
1 tomat
fetaost
soltorkade tomater
 
Hacka fint, blanda. Ät. ;)

Kommentera här: