Vitchoklad- och hallonkakor

Bakade något slags småbröd idag. Hittade receptet på en amerikansk matblogg (klick)
men jag gjorde om receptet lite. Bytte ut körsbären till hallonsylt, skippade mandel essencen
och lade till vanilj essence istället. Det jobbiga med engelska recept är att ändra
alla cups och oz till dl och gram. Men här är iallafall receptet färdigt översatt till er!
 
Vitchoklad och hallon kakor
1,2dl hallon sylt
5,9-6 dl mjöl
1dl socker
225g smör
340g vitchoklad
1 tsk mandel/vanilj essence
några droppar röd karamellfärg
 
Blanda mjöl, socker och smör i en matberedare och blanda till en fin grynig deg.
Blanda sedan i sylten, 120 g finhackad choklad och mixa.
Mixa sedan ner extrakten och karamellfärgen.
Knåda sedan degen till en smidig boll. Dela degen i hälften och gör till två "korvar".
Vingla in dem i plastfolie eller bakplåtspapper och ställ i kylskåpet ca 1 timme.
Värm ugnen till 160 grader och skär sala runda kakor av "korven".
Lägg dem i ugnen ca 10-12 minuter, mitten skall vara fast och kanterna lite gyllenbruna.
Låt kakorna svalna. Smält sedan chokladen över vattenbad, ringla runt chokladen
på kakorna och låt stelna. Sedan är det bara att mumsa i sig några stycken ;)

Kommentera här: